Kokemuksia nojapyörästä

12.04.2009 20:18 by janx

Kävin parisen viikko sitten koeajamassa ensimmäisen kerran elämässäni nojapyörää. Erityisesti olen kiinnostunut HP Velotechnikin spirit -mallista. Kyseinen pyörä on ns. keskipitkän akselivälin malli eli CLWB.

Sanotaan, että kun oppii ajamaan polkupyörällä, niin sen osaa loppuelämänsä. Pystypyörällä opitut taidot eivät juurikaan auttaneet, kun ensimmäisen kerran koitin polkaista pyörän liikkeelle. Tovin haparoinnin jälkeen onnistui pyörällä ajo kuin olisin aina ajanut nojapyörää. Tämä tukee sitä mielipidettä, että CLWB -mallinen nojapyörä on helpommin ajettava ja ketterämpi.

Samalla reissulla oli tarkoitukseni kokeilla myös SWB -mallista nojapyörää. Ajokiksi arvottiin saman firman Grasshopper -malli. Malli oli yläohjattava. Tällä ajamisesta ei kyllä tullut yhtään mitään. Harjoituksen puutetta.

Tästä kuitenkin innostuneena päätin aloittaa oman nojakin rakentamisen käyttäen aihiona 20" lasten pyörää. Ostin KePöstä 20 tuumaisilla renkailla varustetun lasten maastopyörän, jossa on 12-vaihdetta. En vielä tiedä, onko se riittävästi, mutta se jää nähtäväksi.


Go back

Add a comment